Chris ontvangt ESFIAP onderscheiding

Het is nu officieel. Chris ontvangt de ESFIAP onderscheiding (Excellence for Services Rendered to FIAP ).

Proficiat ! De foto’s werden genomen tijdens de uitreiking van de FIAP onderscheidingen in de Bosuil 15 februari ll.

 

Kerstfeestje

Op 26 december vond het Kerstfeest plaats van de Pallieters. Het was de eerste keer dat de eventuele partners van de leden ook welkom waren, wat in het Begijnhof niet mogelijk was.

Iedereen genoot van de gezellige kerstsfeer en er werd zelfs een kerstcadeautje aan de leden uitgedeeld. De flessen cava en wijn werden opengemaakt en de hapjes rondgedeeld. Een stuk van de kerststronken was letterlijk de kers op de taart.

Na heel wat gebabbel en gelach ging iedereen tevreden en veel later dan gewoonlijk naar huis.

 

Club uitstap naar Leuven

Op 15 december trokken we erop uit naar Leuven met de trein en de weergoden waren ons goed gezind. Van het station trokken we, onder begeleiding van onze gids Jef, naar de kerstmarkt. Na een korte wandeling langs de versierde kraampjes ging het uit richting Stadhuis. Tijd voor een drankje op een verwarmd terras. Toen de avond viel werden de statieven opgesteld om de verlichting van de gebouwen in deze mooie stad te fotograferen. Daarna ging het dan weer huiswaarts.

Foto’s Chris en Ingrid.

 

Club uitstap naar La Hoëgne

Op 30 oktober trokken 11 Pallieters, voorzien van toestel, lenzen, filters en statief, naar de vallei van de Hoëgne. Het was frisjes maar na een paar 100m werd dat al niet meer gevoeld doordat iedereen druk bezig was om een mooie opname te maken. Gedurende de ongeveer 2 km lange wandeling, stonden her en der verspreid onze Pallieters te fotograferen terwijl ze genoten van de rust, de zuivere lucht en het geluid van het kabbelend riviertje.

Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje in een brasserie waar aan zeer democratie prijzen van een superlekker maaltijd werd genoten en iedereen daarna tevreden huiswaarts keerden.

Beelden van Ingrid, Chris, Hubert en Carl.

 

Club etentje

Het clubetentje van de Pallieters met al dan niet hun partners op 21 september in het Italiaans restaurant “Oregano” te Lier was een groot succes. Iedereen kon op voorhand zijn/haar keuze maken zodat de bediening vlot verliep. Het werd een gezellig samenzijn en voor herhaling vatbaar.

Bedankt Jurgen om het initiatief te nemen.

 

Tentoonstelling begijnhofdag

Tijdens het voorbije weekend werd een kleine tentoonstelling gehouden in de Wezenkapel over de Begijnhofdagen van juni ll.

De vele bezoekers gaven lovende commentaren over de foto’s.

 

Clublokaal begijnhof

Na meer dan 45 jaar hebben we het clublokaal in het begijnhof dienen te verlaten wegens renovatie werken.
Een paar beelden van het lege lokaal.

 

KAVF uitstap naar Valkenburg

Een paar beelden van de KAVF uitstap naar Valkenburg (NL). Ondanks het druilerige weer werd het toch een leuke dag.

 

Kustfotografie

De Pallieters op stap naar Westkapelle met Frank en Yvonne van “Betere landschapsfoto”. De weergoden waren ons heel gunstig en het werd dan ook een fantastische dag. Onder begeleiding met de nodige uitleg en tips van onze mentoren werden de toestellen en statieven opgesteld. Frank en Yvonne waren voortdurend in de weer om iedereen te helpen met filters, scherptediepte enz. Kortom een geslaagde clubuitstap en ook belangrijk als teambuilding.