Opening fotosalon 2023

Een paar sfeerbeelden van de opening en receptie salon 2023.
Beelden Monique en Hubert.

 

Kerstfeestje 2022

Een paar sfeerbeelden van het Kerstfeestje.
Beelden Monique en Hubert.

 

Barbecue

Een paar sfeerbeelden van de barbecue van afgelopen zondag.

 

Parijs

Een paar sfeerbeelden van onze uitstap naar Parijs.
Foto’s Walter Herman.

 

Gastspreker Peter Lambrichs

Op 21 april was Peter Lambrichs te gast in onze club. Hij is een gepassioneerd natuurfotograaf die aan de hand van diverse workshops binnen de natuurfotografie, zijn kennis deelt.
Wonende in Voerendaal (Nederland) vertoeft hij met zijn camera regelmatig in natuurgebieden van Zuid-Limburg en aangrenzend België en Duitsland. Buiten wat nabewerkingen in Lightroom zijn de foto’s zoals hij ze op dat ogenblik fotografeert.
Op een enthousiaste manier vertelde hij over het fotograferen van voorjaarbloeiers, de hertenbrons, boomkikkers, paddenstoelen, herfstlandschappen… aan de hand van mooie beelden.
Hij is van mening dat fotografie veel verder gaat dan een technisch goede foto. Het creatieve aspect zoals bewust toepassen van scherpte en onscherpte en gebruik maken van aanwezig licht zodat het beeld spekend wordt.

Het was een heel boeiende avond waarvoor wij Peter bedanken.

 

 

 

Gastspreker Luc Stalmans

Luc Stalmans was als gastspreker uitgenodigd in onze club op 31 maart. Hij is begonnen in 2017 met het maken van voornamelijk portretten. Gaandeweg heeft hij zich verder gespecialiseerd in artistieke fotografie van zowel vrouwen als mannen. Hij vertrekt van een concept dat hij in zijn hoofd heeft en gaat dan op zoek naar het juiste model dat hierbij past. Aan de hand van een power point wist hij de leden te boeien over zijn manier van fotograferen. Tot slot toonde hij een aantal beelden die hij gedurende al die jaren heeft gemaakt.

Wij bedanken hem dan ook voor deze boeiende avond.

 

FIAP onderscheidingen

De kerstman heeft een bericht over de nieuwe FIAP onderscheidingen gebracht. Er is een AFIAP voor Luc D, EFIAP brons voor Ingrid en Sonja, EFIAP zilver voor Els, Diamand 2 voor Chris en Diamand 3 voor Jef.

Een dikke proficiat voor iedereen.