BENEVISIE 2017

 

De Benevisie is een land overschrijdende fotowedstrijd met prints, die open staat voor alle amateurfotografen en fotografen in opleiding aan scholen of academie in de provincie Antwerpen en Brabant West (NL).

Deze grensoverschrijdende wedstrijd wordt zeer positief ervaren ondanks dat in België meer de nadruk ligt op techniek, terwijl in Nederland meer belang wordt gehecht aan inhoud.

Elke deelnemer levert twee prints aan (per discipline). De prints van de Nederlandse inzending worden gejureerd door drie juryleden uit België terwijl de prints van de Belgische inzending worden gejureerd door drie juryleden uit Nederland.

Uit deze selectie wordt een mooie tentoonstelling opgebouwd. Er worden 75 werken uit Nederland en 75 werken uit België ten toon gesteld. Het ene jaar is dat in Nederland, het andere jaar in België.

In de twee landen wordt ieder jaar naar een club gezocht die de organisatie van dit gebeuren op zich wil nemen. Dit jaar is dat de Koninklijke Fotogroep Pallieter uit Lier voor België.

In het auditorium van Vredeberg in de Vredebergstraat, gebeurt de prijsuitreiking terwijl de receptie en tentoonstelling plaats vinden in het Vleeshuis op de Grote Markt. Beide locaties zijn in Lier op een vijftal minuten stapafstand van elkaar.

De organiserende club is vrij om een voorprogramma in te lassen in de voormiddag. Koninklijke Fotogroep Pallieter vond dat de stad Lier wel een ideale plaats is om een kleine fotorally te organiseren waarbij de deelnemers quizvragen oplossen en foto’s maken tijdens een uitgekiend parcours. Deze worden nadien geëvalueerd.

Hopelijk wordt deze Noord-Zuid fotoconfrontatie dit jaar even goed als de vorige jaren (33 jaar).

 

 

Reglement      Deelnemingsformulieren